Om oss

Copyright: Steampipe Production Studio AB/ Göteborg & Co

Visar vägen framåt

Vinga Securities AB erbjuder investeringsrådgivning avseende flera tillgångsslag med tyngdpunkt på nordiska ränteplaceringar. Samtliga rådgivare på Vinga Securities är Swedseclicensierade och följer samma regelverk som om de vore anställda direkt hos ett värdepappersbolag. Vår rådgivarorganisation är specialister inom rådgivning rörande såväl aktieinvesteringar som företagsobligationer och andra investeringar i högräntesegmentet. Vi anser att en lämplig placering ska bedömas utifrån investerarens behov och rådande marknadsklimat. Det ska finnas en balans mellan risk och avkastning med hänsyn taget till investerarens behov och önskemål, oavsett om det är kortare placeringar eller ett mer långsiktigt sparande.

En ledande leverantör av tillväxtfinansiering för nordiska små och medelstora företag

Vinga grundades 2010 och erbjuder ett brett urval av finansiella tjänster för företag och privatpersoner. Vår kärnverksamhet är att sammanföra sunda företag i behov av kapitalanskaffning för tillväxtstrategier, såsom förvärv eller byggnationer, med kapitalstarka kunder och institutioner. Vi menar att denna matchning ger företaget möjligheten att förverkliga sin strategi och den ger våra kunder en bra ränta på investerat kapital.

Vi har hittills medverkat i över 200 aktie- och skuldfinansieringar till nordiska emittenter. Vårt arbete har resulterat i stark tillväxt och flera utmärkelser, såsom DI Gasell-priset vilket årligen delas ut till Sveriges snabbast växande företag av tidningen Dagens Industri.

19+ miljarder SEK

KAPITAL REST AV VINGA SEDAN 2012

19+ miljarder SEK

KAPITAL REST AV VINGA SEDAN 2012

Våra kontor

Se kontaktuppgifter här.

  • 1. GÖTEBORG
  • 2. STOCKHOLM
  • 3. HELSINGFORS
  • 4. KÖPENHAMN
  • 5. ZÜRICH

Vårt arv

Vinga grundades av JOOL-gruppen, en familjeägd företagsgrupp med rötterna i den småländska industrin.

Efter att ha byggt bolag i decennier är JOOL-gruppens filosofi att vara aktiva och långsiktiga ägare. Med innehav i ett flertal branscher inklusive papper, träindustri och finansiella tjänster utvecklar gruppen hållbara verksamheter genom passionerat entreprenörskap och sunt förnuft.

En av dessa verksamheter är Vinga, som erbjuder ett brett utbud av finansiella tjänster för investerare och företag i det nordiska SME-segmentet. Präglade av entreprenörsandan hos våra grundare är vår övertygelse att utmaningar är till för att övervinnas och att drömmar finns till för att följas.